Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Περι θρησκειών


Προχτές καθώς έπινα τον TRENDY cappucino freddo στο TRENDY cafe,έπεσε συζήτηση για θρησκευτικά.ΟΥΑΟΥ λέω,άλλος ένα λόγος να ρίξω γαμοσταυρίδια.

Σκέφτηκα λοιπόν,δεν ανανεώνω και τη γαμημένη mpataRia με ένα θέμα πολύ των ημερών.

Αναρωτιέμαι κάθε μέρα,πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος ή κάποια,για να πιστεύει,ότι κάποιος σοφός γέρος με μούσι αράζει στα σύννεφα και παρακολουθεί το οτιδήποτε κάνει ο ''πιστός'' και άμα γουστάρει βοηθάει που και που.

Εντάξει,πες η γιαγιά και ο παππούς δεν νιώθουν,λογικό.Ο οποιοσδήποτε όμως κάτω από την ηλικία των 40 χρόνων πιστεύει στο θεό έχει πρόβλημα,Ναι ναι,τα έχουμε ακούσει όλα αυτά,ο θεός είναι το τελευταία ψυχολογικό στήριγμα για κάποιον π έχει πρόβλημα,και όλες αυτές τις παπαριές.Κάθε μέρα παιδάκια αθώα πεθαίνουν και ο θεός σας ξύνει τα παπάρια του,θα έλεγε κάποιος π πιστεύει ότι υπάρχει.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι η θρησκεία εμπνέει ηθικές αξίες στον άνθρωπο,και καπάκι σου λένε ότι με τις 10 εντολές,ο άνθρωπος μαθαίνει να συμπεριφέρεται.Καφρομαλακιστήρια,ακούστε το εξής,ολόκληρος ο γαμημένος κώδικας συμπεριφοράς που εμπνέει η κάθε θρησκεία έχει μία αφετηρία.ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Δηλαδή,ο πιτσιρικάς μαθαίνει ότι είναι κακό να σκοτώνεις όχι για τους χιλιάδες λογικούς λόγους που μπορεί να σκεφτεί κάποιος αλλά επειδή ΘΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.Βέβαια,η χριστιανική θρησκεία είναι LIGHT,αυτό το παραδέχομαι,υπάρχουν και χειρότερα,ΙΣΛΑΜ π.χ.,διαδώστε τη θρησκεία με το σπαθί και όλες αυτές τις παπαριές.

Επιπλέον,μην σκεφτεί κανάς καριόλης ότι οι θρησκείες είναι ιδεολογίες,γαμημένα ζώα,η θρησκεία είναι ΔΟΓΜΑ,δόγμα you know,δεν αμφισβητείται,είναι πάγιο,δεν αλλάζει,ο δογματισμένος δε σκέφτεται.Και μην πει κανένας όχι για θα σας γαμήσω όλους,εδώ το λέει στα ευαγγέλια ότι ο χριστιανισμός είναι δόγμα,θα αμφισβητήσεις ένα τσοπάνη π βλέπει ότι να ναι στον ουρανό?

Α και να πω το εξής,δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον χριστό,τον άνθρωπο,αν υπήρξε δλδ,αυτά π είπε ήταν καλά,ειρηνικά και χοροπηδηχτά αλλά καλά πράγματα.Ούτε με τις θρησκείες έχω πρόβλημα,με τον κάθε εγκεφαλικά ηλίθιο καριόλη έχω π ακούει να αναπαραγάγει όλες αυτές τις θρησκευτικές πίπες.




Achilles

3 σχόλια:

Ludia είπε...

Ο χριστός ήταν ένα ιστορικό πρόσωπο. Ένας φιλόσοφος που βρήκε τον καλύτερο τρόπο να διαδώσει την διδασκαλία του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Achilles είπε...

Ουάου,ομολογώ πως εκπλήσσομαι,κάποιος διάβασε τις μαλακίες που γράφω.

Ότι υπάρχει σαν ιστορικό πρόσωπο ο χριστός,υπάρχει,αλλά σίγουρα πιστεύεις ότι βρήκε την θρησκεία ως τρόπο να διαδώσει την διδασκαλία του?

Και λες ότι είναι ο καλύτερος κιόλα τρόπος να διαδώσει κάποιος τις ιδέες του?

Εάν έχεις δίκιο και όντως ήταν πρόθεση του χριστού να διαδώσει τις ιδέες του με την θρησκεία,τότε,καλός μαλάκας ήταν και αυτός,και τον είχα σε υπόληψη.

Ανώνυμος είπε...

xaaxaxaxaxaxxaxaxa!